UEFA euri Hajduku i Splitu

0

UEFA je novčano nagradila klubove koji su ispunili uvjete financijskog fair-playa. Među njima su i četiri hrvatska kluba: Dinamo, Rijeka, Hajduk i Split.

Udruga europskih nogometnih saveza drugi je put honorirala klubove koji su u skladu s propisanim rokovima dokazali pravovremeno ispunjenje obveza prema zaposlenicima i drugim klubovima te zahtjeve poslovanja na pozitivnoj nuli u slučaju prihoda ili rashoda većih od pet milijuna eura.

U toj su skupini i Dinamo, Rijeka, Hajduk i Split, hrvatski klubovi koji su u natjecateljskoj sezoni 2014./2015. sudjelovali u natjecanjima UEFA-e. Pripao im je tako dio “kolača” iz sredstava koje UEFA nije isplatila klubovima koji nisu ispunili zahtjeve. 80 posto tog iznosa dijeli se u jednakim iznosima na klubove koji su sudjelovali u grupnoj fazi Lige prvaka ili Europa lige. Preostalih 20 posto u jednakim je iznosima preraspoređeno klubovima koji su ispali u kvalifikacijskoj fazi. Dodatna sredstva neće dobiti klubovi koji su financijski fair play ispunili potpisivanjem nagodbi.

Za natjecateljsku godinu 2014./2015., ukupni iznos raspoloživih sredstava iznosi 28.840.000 eura. Taj se iznos dijeli na 66 klubova u grupnoj fazi, te 148 klubova u kvalifikacijskoj fazi. Dinamo i Rijeka tako će dobiti dodatnih 349.570 eura, a Hajduk i Split 38.970 eura po klubu, objavio je Hrvatski nogometni savez.