UEFA objavila detalje ždrijeba kvalifikacija za Euro 2024.

0
Foto: pixabay.com

UEFA je objavila detalje ždrijeba kvalifikacija za Euro 2024. koji će se obaviti za deset dana u Frankfurtu.

Hrvatska je među nositeljima pa za protivnike ne može dobiti Nizozemsku, Španjolsku, Italiju, Dansku, Portugal, Belgiju, Mađarsku, Švicarsku ni Poljsku.

U drugoj jakosnoj skupini će biti Francuska, Austrija, Češka, Engleska, Wales, Izrael, Bosna i Hercegovina, Srbija, Škotska i Finska. U trećoj su Ukrajina, Island, Norveška, Slovenija, Irska, Albanija, Crna Gora, Rumunjska, Švedska i Armenija. U četvrtoj su Gruzija, Grčka, Turska, Kazahstan, Luksemburg, Azerbajdžan, Kosovo, Bugarska, Farski Otoci i Sjeverna Makedonija. U petoj su Slovačka, Sjeverna Irska, Cipar, Bjelorusija, Litva, Gibraltar, Estonija, Latvija, Moldavija i Malta.

Hrvatska ne može dobiti ni protivnike iz najslabije, šeste jakosne skupine – Andorru, San Marino i Lihtenštajn – jer će kao sudionik završnog turnira Lige nacija biti u jednoj od skupina s po 5 reprezentacija.

Dodatno, Kosovo ne može igrati ni sa Srbijom ni s Bosnom i Hercegovinom, Armenija s Azerbajdžanom, Bjelorusija s Ukrajinom, a Gibraltar sa Španjolskom.

U istoj grupi ne može biti više od jedne reprezentacije država koje imaju oštru zimu – Bjelorusija, Estonija, Farski Otoci, Finska, Island, Latvija, Litva i Norveška.

Također, u istoj će skupini moći biti najviše jedan par s velikom zemljopisnom udaljenosti.