UEFA obustavila disciplinski postupak protiv HNS-a zbog nereda u Armeniji

0
Foto: pixabay.com

Disciplinska komisija Uefe donijela je odluku o obustavljanju disciplinskog postupka protiv Hrvatskog nogometnog saveza za ponašanje navijača na utakmici Europskih kvalifikacija Armenija – Hrvatska.

Nakon utakmice u Erevanu, prema prijavi delegata, pokrenut je disciplinski postupak protiv HNS-a zbog ponašanja navijača.

Nakon iscrpnog očitovanja Hrvatskog nogometnog saveza, Disciplinska komisija Uefe je na sjednici održanoj 28. rujna obustavila disciplinski postupak.

– Naravno, raduje nas ovakva odluka Uefine Disciplinske komisije jer smatramo da smo kroz svoje detaljno očitovanje dokazali da Hrvatski nogometni savez nije odgovoran za nerede na stadionu u Erevanu odnosno da ne postoje dokazi da su u tim neredima sudjelovali hrvatski navijači. Zahvaljujem pravnom teamu koji je pripremio izvrsno očitovanje te našem odjelu sigurnosti koji je kvalitetno pripremio utakmicu i priložio važne dokaze tijekom ovog postupka – izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Hrvatski nogometni savez još iščekuje odluku Disciplinske komisije po pitanju utakmice Hrvatska – Latvija odigrane u Rijeci, a za koju je HNS prijavljen zbog rasizma i diskriminacije.