Ugostiteljskom objektu u Dubrovniku trajno oduzeta javna površina

0

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković otkazao je Ugovor o zakupu javne površine za ugostiteljski objekt „Korta“ jer je zakupac društvo Figulus j.d.o.o. treći put unutar jedne godine prekršilo odredbe Ugovora o zakupu javne površine, kao i odredbe Odluke o zakupu javnih površina, doznajemo iz Grada.

Ugovorom o zakupu javne površine zaključenim 8. lipnja 2018. godine zakupniku je odobreno korištenje javne površine u ulici Između polača ispred ugostiteljskog objekta „Korta“ za postavljanje stolova i stolica na površini od 10 metara kvadratnih, i to u razdoblju od 10. lipnja do 30. rujna 2018. godine.

Navedenim Ugovorom određeno je i da će Grad Dubrovnik kazniti zakupnika oduzimanjem javne površine na 7 dana nakon prvog kršenja, na 30 dana nakon ponovljenog prekršaja te trajnim oduzimanjem nakon trećeg kršenja odredbi iz članka 11. Ugovora, a koje se počine unutar jedne godine.

Dana, 21. lipnja 2018. godine djelatnici Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, Odsjeka za komunalno redarstvo utvrdili su zapažanjem na teretnu da je društvo Figulus j.d.o.o. na javnoj površini u ulici Između polača provodilo aktivnosti usmenog reklamiranja ugostiteljske ponude bistroa „Korta“ bez odobrenja Grada Dubrovnika te je time počinjem prekršaj iz članka 11. Ugovora, a o čemu je izdan i obvezni prekršajni nalog.

Društvo Figulus j.d.o.o. je dužno prestati s korištenjem javne površine i ukloniti stolove i stolice odmah po primitku otkaza Ugovora poštom, odnosno po osobnoj dostavi. Ukoliko zakupnik ne postupi u skladu s Otkazom, isti će se izvršiti putem trećih osoba koje odredi Komunalno redarstvo, na teret zakupnika.