Uhićen Belgijac povezan s pariškim napadima

0
Foto: arhiva

Marokanske vlasti uhitile su belgijskog državljanina za kojega tvrde da je “izravno povezan s počiniteljima terorističkih napada” u studenome u Parizu, izvijestilo je marokansko ministarstvo unutarnjih poslova. 

Belgijski državljanin marokanskog porijekla uhićen je 15. siječnja u gradu Mohamadiji, smještenom stotinjak kilometara južno od glavnoga grada Rabata, stoji u priopćenju ministarstva te se navodi da je muškarac “izravno povezan s počiniteljima napada u Parizu” u kojima je 13. studenoga ubijeno 130 osoba. Odgovornost za te napade preuzela je džihadistička skupina Islamska država.
Muškarac, čiji identitet nije objavljen, povezuje se sa Salahom Abdeslamom, ključnim osumnjičenikom u napadima u Parizu, stoji u priopćenju ministarstva unutarnjih poslova. Abdeslam je još uvijek na slobodi. Po pisanju marokanskog portala Le360, bliskog kraljevskoj palači, uhićeni muškarac ima manje od 30 godina i neoženjen je. Njegovi su inicijali J. A. Uhićen je u majčinu stanu u kojemu je u trenutku privođenja bio sam. Njegova majka trenutačno se nalazi u Belgiji, a otac mu je umro. (Hina)