Uhićen Zdravko Mamić!

0
Foto: YouTube

Izvršni predsjednk Dinama Zdravko Mamić i još četiri osobe uhićene su jutros po nalogu Uskoka. Izvršene su pretrage uredskih prostorija koje u Dinamu koristi Zdravko Mamić u pratnji službenika PN USKOK-a i svojih odvjetnika izvršni predsjednik kluba prevezen je u službene prostorije PN USKOK-a, izvijestila je Sandra Špičić, glasnogovornica GNK Dinama.

Prema prvim neslužbenim informacijama uz Mamića je uhićen i njegov sin. Uskok i u ovom slučaju tereti izvršnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza koji je s Mamićem bio uhićen i u  srpnju ove godine.

Mamić je od ranije pod Uskokovom istragom zbog sumnje da je nizom nedjela zajedno sa svojim bratom Zoranom, Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernatom Dinamo oštetio za najmanje 117,8 milijuna kuna, a proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza. Prema tvrdnjama Uskoka, Zdravko Mamić pritom je iz Dinama nezakonito izvukao najmanje 52 milijuna kuna, dok je njegov brat Zoran na tom klubu, ali i utaji poreza nezakonito zaradio 38,1 milijuna kuna.

Braća Mamić i Vrbanović pušteni su iz istražnog zatvora 15. srpnja nakon uplaćene jamčevine. Zagrebačko Općinsko državno Mamića je krajem srpnja optužilo i zbog prijetnji menadžeru nogometaša Roberta Murića.