Ujedinjeni u humanosti-akcija darivanja krvi

0
Foto: PU SD

Klubu dobrovoljnih darivatelji krvi Policijske uprave splitsko-dalmatinske na slijedećoj organiziranoj akciji darivanja koja će se održati u utorak i srijedu 21. i 22. svibnja 2024.godine, pridružiti će se članovi Moto kluba BMW i vatrogasci Javne vatrogasna postrojba Grada Splita.

Zajednički želimo još jednom javnosti ukazati na činjenicu da su motociklisti jedna od najugroženijih sudionika u prometu radi čega nažalost najčešće stradavaju u prometnim nesrećama i ozlijede koje zadobivaju su izuzetno teške, a ponekad nažalost i smrtonosne. U suradnji s moto klubovima do sada smo proveli edukacije, organizirali poligone na kojima su se motociklisti usavršavali, govorili smo o potrebi pojačanog opreza kroz primjere iz svakodnevnog života, te provodimo intenzivne nadzore prometa, ali na ovaj način želimo kroz humanitarni rad još jednom poslati zajedničku poruku o potrebi podizanja razine prometne kulture, razine odgovornosti i svijesti o mogućim ugrozama.

Pred nama je vrijeme turističke sezone kada se broj motocikala na području Splitsko-dalmatinske županije udvostruči i ova činjenica pred sve sudionike u prometu stavlja obvezu dodatnog opreza i posebnog poštivanja prometnih pravila.

U akcijama spašavanja unesrećenih u najtežim prometnim nesrećama sudjeluju vatrogasci koji uz policijske službenike svjedoče koliko su teški i zastrašujući prizori s mjesta teških prometnih nesreća posebno sa smrtnim posljedicama, radi čega želimo osvijestiti sve sudionike koliko je značajno poštivanje zakona i odgovorno ponašanje u prometu.

Darivanjem krvi spašavate živote, a oprezom i poštivanjem pravila u prometu čuvate svoj i živote svih sudionika.

Akcija darivanja krvi održat će se 21. i 22. svibnja u vremenu od 8 do 14 sati u prostorijama Jedinice specijalne i interventne policije u Mravincima.

Klub dobrovoljnih darivatelja krvi, Moto klub BMW i JVP Grada Splita pozivaju sve ljude dobre volje da im se priključe i daruju krv.