Ukrajina i Švedska izborile Euro

0

U uzvratnim susretima doigravanja za Euro 2016., Slovenija i Ukrajina odigrale su 1:1, a Danska i Švedska 2:2. Tako su Ukrajina i Švedska osigurale mjesto u ždrijebu 12. prosinca u Parizu. 

Slovenija je nakon 0:2 u Lavovu imala težak zadatak, no kad je kapetan Boštjan Cesar u 11. minuti odbijenu loptu glavom iz neposredne blizine sproveo u mrežu naši susjedi vratili su nadu u prolaz. Ona je trajala sve do sudačke nadoknade, kad je Brečko zbog grubog starta isključen, a u posljednjim sekundama, u 97. minuti, tri Ukrajinca istrčala kontru. Stigli su pred Handanovića, da bi Kravec nesebično poslužio Jarmolenka koji je pečatirao vizu za Francusku.

Švedska je u Solni dominirala, ali je u Kopenhagen na uzvrat donijela “mršavih” 2:1. Ali donijela je i jednog od trojice najboljih nogometaša današnjice – Zlatana Ibrahimovića. Ibra je već u 19. minuti ubačaj Kallstroma iz kuta sproveo sa 7 metara u suprotni, donji desni kut danskog gola. U 76. je iz slobodnog udarca poslao projektil u lijeve rašlje. Danci su s dva gola glavom – Poulsena u 82. i Vestergaarda u 91. minuti – izbjegli poraz, ali će Euro pratiti tek putem TV ekrana.