Unatoč krizi Varteks širi svoju mrežu trgovina

0

Prošla je godina dana otkako se pandemija koronavirusa ušuljala u našu svakodnevicu i ugnijezdila u svaki djelić naših života stubokom ga promijenivši. Osim na zdravlje i sigurnost građana, pandemija je svoj danak uzela u svim sferama društvenog i ekonomskog života uzrokujući nesigurnost, krizu i stagnaciju. Promijenjeni uvjeti poslovanja lansirali su nas daleko izvan “sigurne zone”, postavili su na dnevni red neke nove izazove i neka posve nova pravila, a upravo su ti novi i posve drugačiji uvjeti, s kakvima se dosad nismo susretali, bili poticaj za pronalaženje novih rješenja, za prilagodbu i promjene. Nipošto ne za odustajanje.


Uvijek se fokusirajući na razvoj i rast, u svojoj stoljetnoj tradiciji, vodeća hrvatska modna i tekstilna kompanija Varteks, nebrojeno je puta bila primorana prilagoditi svoje poslovanje društvenoj klimi, a to je spremno učinila i danas. Unatoč ekonomskoj krizi i pandemiji koja je ušla u svaku poru društva, Varteks je pronašao načine kako prebroditi krizna vremena. Nakon što se u prvom valu više nego ikada prije fokusirao na svoju virtualnu trgovinu nudeći široku paletu odjevnih predmeta za žene i muškarce, ne odustajući od bezvremenske kvalitete po kojoj je odavno poznat, Varteks je krenuo i u daljnje širenje mreže svojih prodajnih mjesta. U ponedjeljak, 1. ožujka, Varteks tako otvara vrata svoje nove trgovine u omiljenom splitskom trgovačkom centru Mall of Split na adresi Ulica Josipa Jovića 93. Trgovina, koja se nalazi na prvom katu centra na prodajnoj površini od otprilike 200 kvadratnih metara, uređena je kao premium shop, a na njezinim vješalicama naći će se fantastični odjevni komadi iz Varteksovih ženskih i muških kolekcija, kao i nova kolekcija namijenjena nadolazećoj toploj sezoni.

Novootvorena trgovina Varteks u Mall of Split

U nekoliko različitih, ali povezanih modnih linija, Varteksova vizija proljeća i ljeta, koju potpisuje kreativna direktorica Martina Vrdoljak Ranilović, odiše jednostavnošću i lakoćom svakodnevne elegancije, a ono što ju čini posebno primamljivom je njezina prilagodljivost različitim odjevnim stilovima i društvenim prigodama. Odjevni komadi jednostavno se kombiniraju, uparuju i nadograđuju čineći sjajnu osnovu za velik broj različitih kombinacija. Klasika s pomakom, kao prepoznatljivi dio Varteksove estetike, nepogrešivo je utkana i u novu kolekciju, a ono što ju čini suvremenom i, prije svega, nosivom je nezaobilazni dašak recentnih trendova pomiješan s inspiracijom nekim prošlim modnim erama vidljivima u krojevima i ponekom detalju. Kolekcija odiše vedrinom i optimizmom kojima doprinose jarke boje te razigrani i upečatljivi uzorci, ali i ležerni materijali i krojevi. Okosnicu ženske kolekcije čine, već dugi niz sezona, popularni kompletići sačinjeni od sakoa i suknje ili hlača u istoj boji ili uzorku, dok je u fokusu muške kolekcije ležerno odijelo prilagodljivo formalnim prilikama, ali i slobodnom vremenu. Naravno, sve to zaokruženo je bezvremenskom kvalitetom koja od samih početaka pa sve do danas čini Varteksov DNA, sinergijom vrhunskih, rafiniranih tkanina, savršenih krojeva i pedantne izrade.