Upaljena prva adventska svijeća u Đardinu

0
Foto: PR

U splitskom Đardinu, prvu adventsku svijeću upalili su zamjenik gradonačelnika Splita Bojan Ivošević, direktorica Turističke zajednice Alijana Vukšić te fra Kristian Stipanović, dekan Katedralnog dekanata, uz glazbeni intermezzo Splitskih solista, pod ravnanjem voditeljice violina splitskog HNK Majde Goluže.

Potrudili smo se nešto novo ponuditi građanima na Adventu, prošle godine je to bio Cornaro, a ove su Prokurative s klizalištem. Đardin ostaje park za obitelji s djecom, a disperzirali smo i dio programa na istočni dio grada, s posebnim dječjim programom na Mertojaku, kako bi i obitelji tog dijela Splita mogle uživati u ovom najhladnijem, a opet najtoplijem dijelu godine, rekao je zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević.

Okupljenim novinarima obratila se i direktorica Turističke zajednice Split Alijana Vukšić:

Pred nama je najljepše doba godine, a mi smo organizirali „Štorije o’ Adventa“ sa željom da se našim građanima odužimo za sve u protekloj godini. Postigli smo divnu sinergiju privatnog i javnog, imamo dva klizališta i za svakoga po nešto, na osam glavnih lokacija i brojnim mikrolokacijama pa pozivam naše drage građane da nam se pridruže, poručila je Vukšić.

Ceremoniju, povodom paljenja prve adventske svijeće, vodio je je fra Kristian Stipanović, dekan Katedralnog dekanata koji je u molitvi istaknuo potrebu za odbacivanjem sebičnosti, nestrpljivosti i ravnodušnosti te prihvaćanjem odbačenih i zauzimanja se za slabije.

Prva adventska svijeća upaljena je i u Splitskoj kući jezika i kulture – Peristil, u organizaciji Centra Juraj Bonači, koji je sklopu programa „Božić u srcu Splita“ sufinancirala Turistička zajednica grada Splita, a tijekom kojeg će se održati brojne izložbe i predstave.

Paljenjem prve adventske svijeće je i službeno otvoren najbogatiji program Adventa u povijesti Splita, čiji program možete pronaći na ovoj poveznici.