Upis djece u prvi razred osnovne škole na području Splitsko-dalmatinske županije

0
Foto: pixabay.com

Upis djece u prvi razred osnovne škole na području Splitsko-dalmatinske županije za školsku godinu 2023./2024. provest će se prema Planu upisa Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport u SDŽ u suradnji s osnivačima osnovnih škola (Grad Split, Grad Makarska, Splitsko-dalmatinska županija) i osnovnim školama u SDŽ.

Prijava školskih obveznika podnosit će se elektronskim putem od 6. do 16. veljače 2023. godine na sljedećoj poveznici: https://upisi.dalmacija.hr/Odgovori_add.asp

Prijavu je potrebno izvršiti prema upisnom području škole objavljenom na web stranici Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport SDŽ i web stranicama osnovnih škola u SDŽ – www.dalmacija.hr.

Školski obveznici su:

-djeca rođena od 1. travnja 2016. do 31. ožujka 2017. godine

-djeca kojima je za šk. god. 2022./2023. rješenjem odgođen upis u prvi razred osnovne škole.

 

Iznimno u prvi razred osnovne škole mogu se upisati i djeca rođena od 1. travnja 2017. godine do 31. prosinca 2017. za koju roditelji odnosno staratelji žele ostvariti pravo na prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole.

 

Nakon obavljene online prijave djeteta, roditelj odnosno staratelj obvezno se treba javiti osnovnoj školi kojoj pripada prema upisnom području u razdoblju  od 6. do 13. ožujka 2023. god. radi dogovora o terminu testiranja djeteta, osim za područje Ispostave Makarska gdje će roditelj odnosno staratelj o istom biti obavješten putem predškolskih ustanova.

 

Potrebna dokumentacija: OIB, potvrda o pohađanju programa predškole, kopija domovnice i rodnog lista (vrijede bez obzira na datum izdavanja), a u slučaju da roditelj iste nema, škola će ih pribaviti elektroničkim putem.