Uprava Trajektne luke Split odgovorila na prvosvibanjski prosvjed

0
Foto: Wikipedia

Nakon prvosvibanjskog prosvjeda HURS-a u splitskoj Trajektnoj luci oglasila se uprava te tvrtke.

Ističu da sindikalnom čelniku Ozrenu Matijaševiću očito nije cilj zaštiti radnike i prava radnika, jer bi tada prosvjedovali protiv nezakonite diskriminacije i omalovažavanja lučkih radnika u luci Split, čiji rad zbog nezakonito niskih Tarifa lučke uprave vrijedi samo 40 % nego rad svih drugih lučkih radnika u drugim hrvatskim putničkim lukama, luci Dubrovnik, Ploče, Rijeka, Zadar.

Optužuju Matijaševića da iznošenjem neistinitih informacija o poslovanju Trajektne luke Split i o oduzimanju koncesije želi izazvati nemir kod radnika i Trajektnu luku Split d.d. odvesti u stečaj.

U upravi Trajektne luke tvrde i kako je općepoznato da otpušteni sindikalist Marijan Babić zbog kojeg je navodno organiziran štrajk ne živi od plaće nego od poslovanja kafića u Trajektnoj luci, kojeg mu je bez natječaja u najam dodijelila Lučka uprava Split, te da ima u najmu još dva kafića u Splitu.

Naglašavaju da s pretvorbom niti Uprava niti sadašnji vlasnik Trajektne luke Split d.d. nemaju ništa, jer je pretvorba obavljena davno prije nego li je u vlasničku strukturu ušao novi vlasnik Trajektne luke Split – navode iz Uprave Trajektne luke,