Uskrsna čestitka kardinala Bozanića državnom vrhu

0
Foto: CROPIX/ Tomislav Kristo

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić čestitao je u subotu Uskrs hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, predsjedniku Hrvatskog sabora Željku Reineru i premijeru  Tihomiru Oreškoviću te im poželio da ih prati nada u obavljanju odgovornih službi koje su im povjerene.

Kardinal Bozanić zahvalio je predsjednici Republike Kolindi Grabar Kitarović na uskrsnim čestitkama te joj čestitao Uskrs riječima: Bog Otac žrtvovao je svoga Sina kako bi čovječanstvu pokazao da se po milosrdnoj ljubavi koja se predaje za bližnje otvara vječnost i nepropadljivost. Tako nam je otvorio vrata vječnoga života i obnovio naše ljudsko dostojanstvo u kojem živimo kao ljudi koji svoj život i rad gledaju u perspektivi vječnosti. Poštovana gospođo Predsjednice, molim Uskrslog Gospodina da Vama, Vašoj obitelji, kao i Vašim suradnicima, podari obilje svoga nadahnuća u radu za dobro naše Domovine te Vam od srca želim sretan Uskrs.

U uskrsnoj čestitki predsjedniku Hrvatskoga sabora akademiku Željku Reineru, kardinal Bozanić je naglasio kako u slavlju svetkovine Uskrsa Gospodin Isus otkriva da izvan Božjeg milosrdnog pogleda ne ostaje nitko tko s ljubavlju daruje život za svoje bližnje. Neka Vas uskrsli Gospodin tim pouzdanjem osnaži u odgovornoj službi koju vršite za dobro hrvatskog naroda, naše Domovine i svih njezinih građana, napisao je kardinal.

Premijeru Oreškoviću kardinal Bozanić je napisao da je Isusovo uskrsnuće od mrtvih, njegov prijelaz iz muke i smrti u život, izvor snage i pouzdanja onima koji ga žele nasljedovati na putu ljubavi i predanja u radu za dobro bližnjih. Dok slušamo njegove riječi ‘Ne bojte se!’ u nama jača vjera da milosrdna ljubav zaista pobjeđuje smrt i neprijateljstva te omogućuje da se i u tami groba pojavi svjetlo nade. Neka Vas ta nada prati u vršenju odgovorne službe koja Vam je povjerena” poručio je kardinal.

Želim da uskrsna radost ispuni Vaša srca kako bi mogli biti nositelji napretka na dobro hrvatskog naroda, naše Domovine i svih njenih građana, stoji u čestitki kardinala Bozanića premijeru Oreškoviću.

(Hina)