Batarelo: ‘Uvećane plaće primali i Kerum i njegovi zamjenici’

0
Foto: split.hr

Zamjenica gradonačelnika Splita Aida Batarelo potvrdila je kako će idućeg tjedna vratiti pretplaćeni dio plaće u visini od gotovo 40 tisuća kuna, koji je posljednjih tri godine mandata temeljem izračuna gradskih službi uplaćivan na račun.

Ja sam poslala zahtjev u banku da me kreditiraju za iznos pretplaćenog dijela plaća i ta sredstva kako sam dobila mail od banke će mi biti doznačena u ponedjeljak. Isto je napravio i zamjenik Kovačević, mislim da je gradonačelnik već novac vratio.

Zamjenica Batarelo nam je potvrdila kako je revizija ustanovila da su i prethodnoj garnituri vlasti, bivšem gradonačelniku Željku Kerumu kao i njegovim zamjenicima, također isplaćivane veće plaće od onih predviđenih zakonom;”Došlo je do izmjena zakona godinu i pol prije nego što smo mi došli u Banovinu na funkcije koje danas obnašamo, tako da bi dio tih pretplaćenih plaća trebali vratiti i naši prethodnici.

Hoće li službenici koji su posljednjih gotovo šest godina isplaćivali gradonačelnicima i njihovim zamjenicima uvećane plaće snositi sankcije ostaje nejasno. Zamjenica Batarelo nam je potvrdila kako će o tome odlučiti gradonačelnik Baldasar.