Uvjerljiva pobjeda Hrvatske na startu vaterpolskog Eura

0
Foto: hvs.hr

Hrvatski vaterpolisti nadigrali su Njemačku sa 17:9 (1:2, 6:2, 6:1, 4:4) u 1. kolu A skupine Europskog prvenstva u Budimpešti.

Puno lakše je Hrvatska došla do pobjede nego lani u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji. Tada su, podsjetimo, izabranici Ivice Tucka dozvolili da se Njemačka vrati sa 7:3 na 7:7 pa jedva iščupali 10:8.

Ninje počelo dobro. Nijemci su vodili 1:0, 2:1 i početkom druge četvrtine 3:2. Bušlje, Miloš i Benić su okrenuli rezultat u korist Hrvatske. Pred kraj prve četvrtine bilo je minimalnih 5:4. Hrvatska je u sljedećih 10 minuta napravila seriju 9:1. Bilo je i deset razlike sredinom zadnje četvrtine (16:6), onda su naši „ubacili u ler” i sačuvali malo goriva za nastavak natjecanja.

Tri gola je dao Lovre Miloš, po dva Luka Bukić, Loren Fatović, Ante Vukičević, Josip Vrlić i kapetan Andro Bušlje, a po jedan Marko Macan, Luka Lončar, Maro Joković i Hrvoje Benić. Marko Bijač je imao 10 obrana, a Ivan Marcelić, koji ga je zamijenio u zadnjoj četvrtini, jednu. Samo se Xavier Garcia nije upisao u strijelce.

Crna Gora je očekivano lako dobila Slovačku 15:4 pa će utakmica s Crnom Gorom (četvrtak, 20.30) odlučiti o prvom mjestu u skupini i izravnom plasmanu u četvrtfinale.