Uz mjere opreza iz zatvora pušteno 25 navijača Hajduka

0

Izvanraspravno vijeće velikogoričkog Županijskog suda pustilo je u srijedu 25 navijača Hajduka, osumnjičenih za sukobe s policijom na odmorištu Desinec, da se brane sa slobode na zahtjev tužiteljstva koje je predložilo da im se istražni zatvor zamijeni mjerama opreza.

Riječ je o 25-orici navijača koji se i dalje sumnjiče za sudjelovanje u neredima, a uglavnom je riječ o osobama mlađe životne dobi koje ranije nisu kazneno ni prekršajno osuđivane. Među navijačima kojima je istražni zatvor zamijenjen mjerama opreza poput zabrane odlaska na sportska natjecanja i obavezno javljanje policiji u prethodno određenim terminima nalazi se i splitski novinar Mate Prlić.

Na prijedlog tužiteljstva ukinut je početkom prošlog tjedna istražni zatvor za četvoricu navijača Hajduka protiv kojih nije utvrđen dovoljan stupanj sumnje da su, zajedno s još 38 pritvorenika, sudjelovali u sukobima s policajcima. Puštena četvorka je negirala umiješanost u sukobe s policijom te su tvrdili da ih je policija u izvukla iz automobila u koloni, a što su potkrijepili videozapisom.

Preostali pritvoreni navijači, za koje tužiteljstvo nije zatražilo zamjenu istražnog zatvora mjerama opreza, ostaju u pritvoru i nadalje. O eventualnom produljenju pritvora odlučivat će se idući tjedan kada im ističe jednomjesečni istražni zatvor.