Uzvrat s kamatama: Split-Šibenka 108:77

0

Split je u dalmatinskom derbiju 19. kola HT Premijer lige košarkaša na Gripama nadigrao Šibenku sa 108:77 (17:16, 31:19, 24:15, 36:27).

 

Žuti su tako uzvratili Narančastima za poraz na Baldekinu 2. prosinca (96:111). Okrenuo je Split 8:11 na 15:11, ali je Šibenka nakon prve četvrtine zaostajala za samo 1 poen. U drugoj četvrtini je mladi Roko Gizdavčić pogodio tri trice iz tri pokušaja, a Split otišao na 14 poena prednosti. U trećoj četvrtini je još jedan mladi igrač Splita, Ivan Perasović, pogodio tricu za +16. U četvrtoj je Sani Čampara pogodio četiri trice, a Perasović treći put zakucao loptu u koš i podijelio nekoliko lijepih asistencija pa je dvoboj završen s maksimalnih +31.

 

Split je u domaćem prvenstvu 2020. zaključio s +23 protiv Alkara u Sinju. Uslijedilo je +22 protiv Sonik Puntamike, +66 protiv Hermes Analitice, +34 protiv Furnira i +31 protiv Šibenke.

 

Šest igrača Splita imalo je dvoznamenkasti učinak. Sani Čampara je ubacio 19 poena, Blaž Mesiček 16 uz 8 asistencija, Marin Marić 15 poena uz 10 skokova, Pavle Marčinković 13 poena uz 6 asistencija i 5 skokova, Ivan Perasović 11 poena uz 7 asistencija i 5 skokova, a Antonio Vranković 10 poena bez promašaja. Kod Šibenke je najbolji bio Milija Miković s 30 poena. James Freeman je dodao 15.

 

U zadnje vrijeme igramo na dobrom nivou, protiv Šibenke smo to potvrdili. U prvoj četvrtini nismo imali energije. Gizdavčić nam je unio živost svojim ulaskom. I Perasović je zaslužio sve svoje minute, igrao je dobro i u obrani i u napadu. Mladim igračima ne poklanjamo minute. Nismo mi socijalna ustanova, ne dijelimo bonove i poklone, oni moraju zaslužiti minute. Samo na takav način će naučiti što znači biti profesionalni sportaš. Moraju raditi vrijedno, čekati svoju šansu. Nije je lako dobiti, imamo kvalitetne igrače. Sada se otvorilo Gizdavčiću, kazao je trener Splita Ivica Skelin koji nije mogao računati na lakše ozlijeđenog Ukića i bolesnog Perkovića.

 

Split je bio brži, jači, bolji. Došla je do izražaja jača liga u kojoj oni igraju. Mi smo pokušavali, borili se do kraja treće četvrtine, ali nemam što zamjeriti svojim igračima. Neki su bili na svom maksimumu, neki nisu, ali čestitke i jednima i drugima. Imali smo sitnih problema, ali ne želim se na to vaditi. Sljedeća utakmica s Osijekom nam je puno bitnija. Danas smo se prvi put osjećali nemoćno, Split je odigrao vrhunski. Inače smo u dobrom ritmu, sve što moramo dobiti dobijemo, izjavio je trener Šibenke Dženan Rahimić.