Vaterpolisti Jadrana slavili protiv Szolnokija

0

Jadran -Szolnoki 15:10

(3:2, 5:3, 4:3, 3:2)

Split – Bazen u Poljudu. Gledatelja: 450.

Suci: Stavridis (Grčka), Petronilli (Italija)

Jadran: Anić, Delić, Zović (3), Krapić (2), Z. Butić (2), Pejković (1), Power (3), Popović (1),Visković (1), Milardović, Šetka (2), Kovačić, Podrug.

Szolnoki: Kardos, Angyal (1), Kovacs, Zalanki (2), Janšik (1), Szatmari, Pethe, Rašović, Prlainović (6), Lazić, Szeghalmi, Teleki, Horompo.

Peterci: Jadran 2 (2), Szolnoki 2 (2).

Igrač više: Jadran 8 od 11, Szolnoki 5 od 11.

Odličan Jadran vidjeli smo u zadnjem 14. kolu B skupine lige prvaka, u svome su bazenu u Splitu pobijedili mađarski Szolnoki 15:10 i tako na lijep način okončali svoju prvu sezonu u ovom formatu najelitnijeg europskog klupskog natjecanja. S petog mjesta u skupini nisu mogli ni gore ni dolje, ali lijepo je pobjedom se oprostiti od odlične sezone.

Od početka je nekako “mirisalo” na pobjedu vaterpolista sa Zvončaca koji su djelovali moćnije, koncentriranije i motiviranije od svojih kolega iz redova mađarske momčadi.

Jadran se nakon 2:2 sredinom prve četvrtine serijom od tri gola Zovića, Popovića i onda opet Zovića “odlijepio” na 5:2 te je tu prednost lakoćom održavao do kraja dvoboja. Ni u jednom trenutku nije bilo manje od plus tri.

– Ovo je veličanstven kraj sezone. Bilo je ovo predivno putovanje za momčad i cijeli klub. Izgubili smo neke utakmice koje smo mogli dobiti, da nismo, možda smo mogli uhvatiti i Final Eight što zvuči možda nestvarno za naš klub u ovom trenutku – rekao je trener Jadrana Ivan Asić.

Može li u novoj sezoni još bolje?

– Nadam se da ćemo biti jači, ali neće biti lako. Optimističan sam, možemo rasti i kao momčad i kao klub

Trener gostiju Živko Gocić dao je priliku mlađim igračima.

– Nismo mogli ništa promijeniti na tablici, došli smo stoga bez četvorice igrača i da sam više prilike mladima da plivaju s morskim psima. Da vide da je ovo viša razina i da moraju još puno naučiti. Čestitam Jadranu koji je bio puno bolji u ovom susretu. Nažalost smo četvrti u grupi, bio je to naš maksimum – rekao je trener Szolnokija.

Prije utakmice emotivno je bilo vidjeti oproštaj dvojice igrača od aktivnog igranja, Aljoši Kuncu prigodni je poklon uručio predsjednik HVS-a Mladen Drnasin, dok je član uprave VK Jadran Mislav Bezmalinović poklon uručio Mariju Podrugu.

– Zahvalili smo Kuncu i Podrugu, odradili su svoje i želim im sve najbolje dalje u životu.