Vaterpolisti splitskog Jadrana pobijedili Strasbourg!

0

Jadran je u uzvratnoj utakmici doigravanja za plasman u Ligu prvaka u Francuskoj pobijedio domaći Strasbourg te time potvrdio plasman u grupnu fazu Lige prvaka. Prvo su jadranaši u Spitu slavili 13:5, a sada u Francuskoj 16:7 te se time drugu godinu zaredom plasirali među najboljih 16 momčadi u Europi.

Utakmica u Francuskoj nije ponudila rezultatsku neizvijesnost. Nije bilo ni realno da Francuzi nadoknade minus od osam golova, a vaterpolisti Jadrana ozbiljno su shvatili zadatak te i u Strasbourgu pokazali da su bolja momčad.

Jadran će se tako naći u Skupini A zajednos dubrovačkim Jugom CO, bit će tu i ruski Sintez Kazan koji je u play-offu izbacio talijansku Bresciju te Barceloneta, Spandau 04, Szolnoki, Olympiacos i Jadran Herceg Novi. U prvom kolu 8. listopada Jadran će ugostiti Olympiacos.

Strasbourg: Offner, Chion (1), Sutić (2), Cesca, Jablonski, Babić, Letica, Begović (1), Denux, Marković (3), Svanidze, Bratić, Fontani.

Jadran: Anić, Burić (2), Zović (1), Bego, Z. Butić (3), Pejković (1), Power (1), Vrdoljak (2), Visković (1), Delić (2), Šetka (1), Dužević (2), Sučić.

Peterci: Strasbourg -, Jadran 3 (3)