Vatreni dočekuju Island

0

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u 18.00 sati u Zagrebu utakmicu 4. kola I skupine kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo protiv Islanda.

Utakmica se igra pred praznim tribinama radi neprimjerenog skandiranja hrvatskih navijača na prijateljskoj utakmici s Izraelom u ožujku u Osijeku. Istodobno se sastaju Turska i Kosovo, a u 20.45 sati Ukrajina i Finska. Hrvatska i Island imaju po 7 bodova, Ukrajina 5, Turska 2 a Finska i Kosovo po 1 bod.

“Igramo protiv kvalitetne reprezentacije koja ima kontinuitet u struci i selekciji igrača. Bili su dojmljivi na Euru u Francuskoj, dobro su krenuli u kvalifikacije, kompaktni su, kvalitetni u svim linijama i imaju dobro razrađene prekide. Krase ih visoki moral, velika upornost i zaslužuju poštovanje. Ukoliko treba izdvojiti igrača, Gylfi Sigurdsson je u Islandu drugačiji od ostalih. Međutim, to sve nama treba biti poticaj”, kazao je hrvatski izbornik Ante Čačić.

“Teško je napasti Island uz njihovo zajedništvo, ali moramo ih natjerati da trče za nama, a ne mi za njima. Nadam se da ćemo nastaviti uspješnim ritmom iz prva tri kola i osvojiti nova tri boda u kvalifikacijama. Zreli smo, s igračima u najboljim godinama i želimo se dokazati protiv izravnog suparnika za SP. Bit će teško ali vjerujemo u sebe”, istaknuo je Ivan Rakitić.

Hrvatska je protiv Islanda igrala dva puta u kvalifikacijama za SP u Njemačkoj te oba puta pobijedila, a u doigravanju za odlazak na SP u Brazilu Vatreni su prošli uz remi u Reykjaviku (0:0) i pobjedu na Maksimiru (2:0).Pravdu će u Zagrebu dijeliti talijanski sudac Gianluca Rocchi.