Vatreni odradili posljednji trening u Omišu, Rakitić objasnio izostanke iz reprezentacije

0
Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Hrvatski nogometni reprezentativci odradili su posljednji trening u Omišu, dva dana prije utakmice kvalifikacija s Mađarskom na Poljudu.

Milan Badelj ponovno nije trenirao s ostatkom momčadi, što znači da je vjerojatno otpao za prvi od dva ogleda kvalifikacija. Momčadi se priključio Marcelo Brozović koji je kasnio zbog rođenja sina.

Uoči trening s novinarima je razgovarao dokapetan Ivan Rakitić, koji je razjasnio cijelu situaciju oko otkazivanja nastupa za prošli ciklus, a kako se i pretpostavljalo radilo se o problemima na klupskoj razini.

Otkrio je da u nijednom trenutku njegovo daljnje igranje za reprezentaciju nije bilo upitno, te da će igrati u vatrenom dresu dok god bude mogao.

Moja želja je maksimalna, uvijek je posebno doći u Hrvatsku, u Split. Imam ovdje jako puno prijatelja, drago mi je što sam tu. Jedva čekam druženje sa suigračima, stožerom i navijačima, rekao je Rakitić.

– Vrlo jasno, za mene je reprezentacija je broj 1. Ponekad ima situacija u životu gdje treba staviti prioritet, tad nisam mogao dati sto posto, zahvaljujem izborniku koji me tad razumio i kapetanu Luki.I ja bih rado znao što je razlog moje situacije u Barceloni. U nogometu se događaju stvari koje ne možemo uvijek razumjeti, ali ih moramo ispoštivati. Neugodno i teško mi je jer sam naviknuo igrati, uvijek sam bio spreman dati sve za momčad, a sada se to malo promijenilo, rekao je Rakitić i dodao da nitko nema više želje ili da osjeća više ljubavi prema Hrvatskoj nego on.