Vatrogasac preminuo tijekom intervencije zbog poplave u Zagrebu

0
Foto: Vatrogasna postrojba Zagreb

Jedan vatrogasac preminuo je tijekom intervencije na otklanjanju posljedica sinoćnjeg nevremena u Zagrebu. Bio je pripadnik DVD-a Kustošija.

Pomažući pri ispumpavanju vode iz jednog zagrebačkog stana, 53- godišnjem vatrogascu Davoru Kovačiću, je pozlilo, te je preminuo unatoč intervenciji Hitne medicinske službe.

Zapovjednik DVD-a Kustošija Darko Barnašić izjavio je da je njegovom preminulom kolegi tijekom intervencije stalo srce te da su ga sat i pol pokušavali reanimirati ali bezuspješno. 53- godišnji vatrogasac Davor Kovačić bio je instruktor za spašavanje iz ruševina, odradio je bezbroj intervencija nakon zagrebačkog potresa. Njegovih troje djece su vatrogasci- potvrdio nam je zapovjednik DVD-a Kustošija.

Prenosimo Facebook objavu DVD-a Kustošija:

OTIŠAO JE JEDAN OD NAS – DAVOR KOVAČIĆ, 19.05.1967.-25.07.2020.]

Noćas nas je prilikom intervencije ispumpavanja vode iz jednog zagrebačkog podruma napustio naš član i veliki prijatelj DAVOR KOVAČIĆ! Nažalost, njegovo srce nije izdržalo ono što mu je inače bila rutina!
Davor se nesebično davao kako za DVD tako i za svoju obitelj i prijatelje!
Odradio je bezbroj intervencija, od poplava u Gunji, dislokacija u Dalmaciji pa do nedavnog potresa i svakodnevno nakon njega!
Svi koji smo ga poznavali znamo tko je on bio i koliko je volio vatrogastvo.
Obitelji iskrena sućut, a tebi Davore neka je laka hrvatska gruda.

 

Zagrebački vatrogasci noćas su imali preko 200 intervencija zbog jakog nevremena s obilnom kišom a primili su više od tisuću poziva.

Ilica i ulice u središtu Zagreba su pod vodom što stvara velike probleme u prometu. U vodi su zapeli automobili, podvožnjaci su poplavljeni, tramvajski promet je u prekidu na pojedinim trasama, a poplavljene su stotine stanova i poslovnih prostora. Sve vatrogasne ekipe su na terenu.