Vatrogasci SD županije zaposleni, ali bez većih požara

0
Foto: Pixabay

Sudeći prema izvješću Županijskog vatrogasno operativnog centra Split, tijekom nedjelje vatrogasci su imali posla, ali bez većih požara.

Tako su splitski vatrogasci na Mertojaku kod škole gasili požar u dva navrata, oko 21:20 kada je izgorjelo oko 200 m2 trave i niskog raslinja te u 23 sata, kada je opožareno oko 150 m2. Gorjelo je i na Gripama, kod Tvrđave, nešto prije ponoći. Opožareno je oko 250 m2 trave i raslinja.

Na području Splitsko dalmatinske županije gorjelo je u Dugopolju – predio Bosančići, gdje je iza podneva opožareno oko 2.000 m2 trave, niskog raslinja i smeća. U Šestanovcu, zaseoku Rubići opožareno je otprilike hektar i pol niskog raslinja, makije i hrastove šume. U gašenju su sudjelovali DVD Zadvarje, DVD Lovreć i DVD Kučiće. Požar je lokaliziran u 15, a ugašen u 18 sati.

Na otoku Hvaru gorjelo je na deponiju smeća u Sućurju. U gašenju su sudjelovali DVD Sućuraj, Jelsa, Starigrad, Hvar i DVD Jastrebarsko. Opožarena površina 300 m2. Požar je ugašen u 18 sati.

U Marini, predio Gustirna, u 19 sati je dojavljeno o požaru, koji su članovi DVD Marina s 2 vozila i 12 vatrogasaca lokalizirali u 19:30 i ugasili u 21 sat. Opožareno je oko jednog hektara makije i niskog raslinja.

U Muću, Ogorje (Kerumi) oko 21 sat gorjelo je oko 100 m2 niskog raslinja i trave. Požar su ugasili članovi DVD Muć s 1 vozilom i 4 vatrogasca u 21:50.