Velik broj intervencija zbog nevremena

0
Foto: pixabay.com

Istočni dio zemlje jučer je poharalo snažno nevrijeme. Najviše štete za sobom ostavilo je na osječkom području, u Đakovštini i dijelovima Vukovarsko-srijemske županije. U nekoliko minuta stradali su krovovi obiteljskih kuća i gospodarskih objekata te električni vodovi.

Hrvatska vatrogasna zajednica navodi da je nevrijeme koje je jučer pogodilo veći dio Hrvatske, prouzrokovalo je velik broj vatrogasnih intervencija.

Naime, jučer je u jutarnjim satima područje Vukovarsko-srijemske županije pogodilo jako grmljavinsko nevrijeme praćenom padalinama i olujnim vjetrom. Kroz sustav Upravljanja vatrogasnim intervencijama (UVI) do 07:00 sati na području županije zabilježene su 42 intervencije prouzročenih nevremenom u čijem je saniranju bilo angažirano ukupno (kumulativni zbroj) 95 vatrogasaca sa 45 vatrogasnih vozila. Najveći broj intervencija odnosio se na uklanjanje srušenih stabala s prometnica ili drugih površina, uklanjanje odlomljenih grana te oštećenja dijelova objekata: krovišta, oluka i sl.

Slična situacija bila je i na području Osječko-baranjske županije gdje je kroz sustav UVI do 07:00 sati na području županije zabilježeno 30 intervencija prouzročenih ovim nevremenom u čijem je saniranju bilo angažirano ukupno (kumulativni zbroj) 173 vatrogasca sa 40 vozila. Najviše intervencija odnosio se je na uklanjanje srušenih stabala s prometnica, uklanjanje odlomljenih grana i dijelova objekata koji su pretrpjeli određena oštećenja.