Velika akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Splitu

0
Foto: Radio Dalmacija

Akcija će se održati u OŠ Mejaši u srijedu 6. svibnja od 08.30-15 sati. Organizatori su Crveni križ i Zavod za transfuziju, a pridružuju se i splitski sportski novinari 4N i brojni sportaši. Akcija će se održati u skladu sa svim pozitivnim zdravstvenim propisima i potpuno sigurno za sve darivatelje.

Splitski sportski novinari 4N već godinama uz potporu HNK Hajduk, Splitskog kluba olimpijaca, brojnih drugih klubova i sportaša te velikog broja sponzora organiziraju akciju darivanja krvi u novinarskom salonu na Poljudu. Tako je u 8 godina prikupljeno preko 250 doza krvi. Ove godine zbog pandemije koronavirusa akciju koja se tradicionalno održavala početkom ljeta, kada potrebe za dragocjenom tekućinom rastu, nije moguće organizirati na stadionu Poljud. Stoga se u dogovoru s Crvenim križem 4N s partnerima i sponzorima pridružuju velikoj akciji na Mejašima.

Evo priopćenja 4N uz poziv svima koji mogu dati krv da se odazovu ovoj plemenitoj akciji.

Iz splitske bolnice upućen je apel darivateljima zbog smanjenih zaliha doza krvi. Brojne akcije su otkazane zbog zatvaranja škola, fakulteta… Stoga smo odlučili priskočiti u pomoć, Splitski sportski novinari 4N i Crveni križ kao suorganizatori akcije te HNK Hajduk, Splitski klub olimpijaca, brojni drugi klubovi i sportaši, kao i sponzori koji podržavaju akciju i osiguravaju poklone za sve koji se odazovu.

U prethodnih osam izdanja preskočili smo brojku od 250 prikupljenih doza, a s obzirom na najave o povećanom opsegu akcije koja svake godine broji sve više sudionika, i ove godine računamo na novi rekord, bez obzira na novonastale okolnosti. Za sve davatelje osigurali smo obroke okrijepe i piće te prigodne poklone za sve koji se odazovu akciji, a posebne poklone kao i uvijek za najmlađe darivatelje i one koji krv daruju prvi put. I ovoga puta najsretniji darivatelj otići će kući s originalnim dresom Hajduka.