Veliki požar u Podgori, evakuirane kuće i hotel

0

Veliki šumski požar izbio je noćas iza dva sata u Podgori na makarskom području. Zbog vatre koja se naglo širila evakuirani su stanovnici i turisti iz hotela. Zapovjednik makarskih vatrogasaca Dražena Glavine potvrdio nam je da su sve kuće obranjene.

Noćas iza dva sata izbio je požar u Gornjoj Podgori. Nošen jakom burom požar se širio jako brzo i u 20 minuta došao je u Donju Podgoru. Obranjene su kuće. Izvršena je evakuacija hotela Sirena i kuća na zapadnom dijelu Podrgore. Sve kuće su obranjene, samo jedno krovište je izgorjelo, to sada saniramo. Gasimo rubove. U pomoć su nam došla tri kanadera i nadam se da će nam pomoći pogasiti požar.– izjavio je za RD zapovjednik Glavina.

Na terenu je stotinu splitskih vatrogasaca s 26 vozila te svi raspoloživi makarski vatrogasci iz tamošnjih 6 DVD-ova sa svojim vozilima. Na požarište su upućena i dva tima hitne pomoći. Zasad nema informacija o ozlijeđenima.

Zbog požara za sav promet zatvorena je državna cesta Makarska-Vrgorac i Jadranska magistrala između Tučepa i Podgore. Obilazak je državnom cestom Karamatići-Čeveljuša.