Vikend obilježile brojne vatrogasne intervencije

0

Tijekom vikenda zabilježen je velik broj vatrogasnih intervencija zbog sanacije posljedica nevremena koje je pogodilo kontinentalne županije.

Samo na području Osječko-baranske županije zabilježeno je više od stotinu interevencija vatrogasaca koji su radili na ispumpavanju vode, uklanjanju grana i stabala kao i na saniranju krovišta. Jaka kiša pogodila je područje Belog Manastira gdje je najviše problema bila s poplavljenim podvožnjakom, u kojem su zapela 2 vozila iz kojih su putnici uspješno izvučeni.

‘U subotu se nevrijeme premjestilo na područje Osijeka. Imali smo gotovo 80 intervencija istovremeno, na kojima su bili angažirani vatrogasci iz dviju smjena JVP Grada Osijeka i sedam dobrovoljnih vatrogasnih društava’ rekao je zapovjednik VZŽ Osječko-baranjske Zdravko Cvenić te istaknuo kako su osječki vatrogasci, uz uklanjanje objekata s prometnica, intervenirali kod rušenja limenog krova te na izvlačenju vozila koje je propalo kod parkinga. Cvenić je također istaknuo da je nevrijeme u nedjelju pogodilo područje Đakova, gdje su također zabilježene intervencije na ispumpavanju podruma.

Slična situacija je bila i u Zagrebačkoj županiji gdje je u posljednja 24 sata zabilježeno 15 tehničkih intervencija, dok je na području Grada Zagreba zabilježeno 12 intervencija u kojima su sudjelovala 62 vatrogasca sa 17 vozila.

 

Požarne intervencije

Vatrogasci su tijekom vikenda zabilježili i intervencije zbog gašenja požara. Jučer se ponovno aktivirao požar na otoku Lavdara u kojem je opožareno 90 ha trave, niskog raslinja i borove šume. Požar u čijem je gašenju sudjelovalo 37 vatrogasaca, sinoć je proglašen ugašenim, a DVD Sali je ostao dežurati na opožarenom području. I požar na otvorenome prostoru koji je izbio na južnoj strani otoka Brača je lokaliziran, a opožareno je 130 ha. U gašenju je sudjelovalo 76 vatrogasaca sa 17 vatrogasnih vozila, a požarište nadgleda DVD Milna.