Vikend u Šibeniku u znaku tri sportska turnira

0

62. Međunarodni dječji festival ulazi u završnicu prvog tjedna održavanja i učinit će to u velikom stilu, stilu kakav dolikuje gradu velikog Dražena Petrovića – sportskim programom. Ovog su vikenda na rasporedu čak tri turnira u tri različita sporta – tenis, nogomet i plivanje. Sve sportovi kojima su Šibenčani, domaćini MDF-a, dali svoj obol kroz povijest.

U subotu i nedjelju, 25. i 26. lipnja, u Šibeniku, a u sklopu 62. MDF-a održat će se teniski turnir za dječake i djevojčice do 10 godina ‘Festival djeteta’, 2. nogometni turnir Zdravo maleni 2022. za generaciju 2013. i mlađi te za generaciju 2011. i mlađi kao i plivački miting More. Sve to u suradnji s teniskim turnirom Šubićevac, nogometnim klubom Škola nogometa Joso Bego te plivačkim klubom More iz Šibenika.

Nakon tradicionalne suradnje s teniskim klubom Šubićevac i teniskog turnira Festival djeteta, velika nam je čast i zadovoljstvo što ove godine širimo i sportski dio festivalskog programa. MDF je oduvijek bio mjesto gdje su djeca dolazila, učila, rasla i razvijala se u umjetničkim smjerovima, učila od najboljih pedagoga, profesora, umjetnika i znanstvenika, a ove godine postaje sportski poligon uz ono tradicionalno – važno je sudjelovati, ali nije na odmet ni upoznati nove prijatelje, doći u novi grad, otkriti neke nove mogućnosti, poručili su iz Ureda MDF-a.

Ranije ovog tjedna najavljeno je preko 60 sudionika teniskog turnira ‘Festival djeteta’ koji će se igrati ovog vikenda na terenima na Šubićevcu u organizaciji TK Šubićevac Šibenik. Osigurane su i lijepe nagrade, pehari i bicikli.

Veliki broj sudionika očekuju i na 2. nogometnom turniru Zdravo maleni koji će se održati u subotu i nedjelju pod okriljem nogometnog kluba Škola nogometa Joso Bego, a koji će se igrati na igralištu u Crnici, u Šibeniku već od ranih jutarnjih sati. Turnir za godište 2013. i mlađe igra se u subotu, turnir za generaciju 2011. i mlađe u nedjelju.

Nedjelja na bazenu u Crnici rezervirana je za Plivački miting More 2002.-2022. Pred nama je dugi topli vikend koji će dodatno ugrijati adrenalin i sportsko natjecanje naših najmlađih i radujemo se svakom njihovom uspjehu i stvaranju divnih uspomena koje će s turnira i Festivala ponijeti sa sobom kao najljepšu medalju, poručili su organizatori 62. Međunarodnog dječjeg festivala.