Virtualna šetnja plažama u svako doba godine

0

 

U Splitu je predstavljena besplatna aplikacija Pointers koja omogućuje šetnju plažama s naočalama za virtualnu stvarnost, ali i uz 360 snimku na mobitelima.

U osječkoj tvrtki Pointers na aplikaciji danonoćno radi 40-ak najboljih stručnjaka i entuzijasta. Ponudili su korisnicima već više od 8500 fotografija s detaljnim opisima za više od 3500 lokacija plaža, restorana, klubova, kulturnih objekata, arheoloških nalazišta, sakralnih objekata te razne druge zanimljivosti, zabavne i servisne informacije iz Splita, cijele splitske rivijere, Trogira, Omiša, Hvara, Paga i Krka. Sve to uz pomoć najnovije tehnologije i vrijedne mreže raznih suradnika, koji svakodnevno ‘osvajaju’ i nove lokacije i nove informacije.

Njihov su trud i inovativnost prepoznali i organizatori Ultre, kojima će idućih dana upravo pointersovci napraviti 360 snimku Ultre i time dodatno promovirati hrvatski turizam s tisućama mladih u danonoćnoj splitskoj zabavi, tijekom poznatog glazbenog festivala.

Pointers je besplatna aplikacija, dostupna na webu i vlasnicima mobitela s iOS i Android operativnim sustavom, a ‘živi’ i na web stranici te na društvenim mrežama i YouTubeu.

Aplikacijom smo spojili ‘zelenu i plavu Hrvatsku’ jer smo mi Slavonci, a u izradi aplikacije veliku ulogu imaju naši zaposlenici s Jadrana, kako bismo imali točne i precizne informacije s hrvatske obale, ističe Krunoslav Weinpert, glavni izvršni direktor tvrtke Pointers d.o.o., vlasnika aplikacije Pointers, koji je danas na splitskoj plaži Bačvice predstavio najnoviji dio aplikacije – virtualnu šetnju najljepšim hrvatskim plažama.

Pointers je omogućio cijelom svijetu da virtualno ‘zakorači’ na naše plaže, uz pomoć ‘virtual reality’ tehnologije (VR), naočala za virtualnu stvarnost ili preko 360 snimki na mobitelima. Tako će građani New Yorka, Osla, Tokya, Londona… sa samo nekoliko klikova na mobitelu moći doživjeti najljepši dio Hrvatske bilo kada, a time i lakše odlučiti zašto doći baš u Hrvatsku.