Požar u Rudinama uskoro pod kontrolom gasitelja

0
Foto: hvz.hr

Najnovije,..

Bolja je situacija na požarištu u Rudinama, na kaštelanskom području, potvrdio nam je vatrogasni zapovjednik Splitko-dalmatinske županije Ivan Kovačević.

Možemo kazati da će uskoro biti u potpunosti pod kontrolom gasitelja. Na terenu su još uvijek sve zemaljske snage, znači 26 vozila i 88 vatrogasaca. Kanaderi i helikopteri su se oko 16:30 povukli s terena, a još će dva air tractora pripomoći saniranju požara, kazao je za Radio Dalmaciju Kovačević.

 

Ranije objavljeno,..

Poslijepodne je u Rudinama, predio Sadine izbilo više požara, uz željezničku prugu, najvjerojatnije nakon prolaska i iskrenja s kotača vlaka.

Radi se o požarima niskog ralinja i makije, ali to je brdo, teren je neoristupačan. Digli smo sve snage s područja Kaštela, Trogira, Solina, također i vatrogasce iz Splita, Omiša i Sinja po jedno vozilo, tako da je trenutno na terenu 27 vozila i 90 vatrogasaca. Tu su nam i zračne snage. Radi samog terena i radi brzine širenja požara podigli smo četiri kanadera i jedan helikopter tako da se nadamo da ćemo s tim snagama požar staviti pod kontrolu. Za sada nema ugroze za objekte i nadamo se da je neće ni biti. Što se tiče vremenskih uvjeta, vjetra ima i to nam ne ide na ruku, nosi požar u brdo. Sama konfiguracija terena požar gura u brdo, a isto tako i vjetar i zbog toga smo bili prisiljeni dignuti što više snaga, kazao je za Radio Dalmaciju vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije Ivan Kovačević.