Vladimir Anzulović preuzeo košarkaše Splita

0
Foto: Ivica Čavka/KK Split

U Žutom salonu na Gripama službeno je predstavljen novi trener Splita Vladimir Anzulović. Ugovor između njega i “Žutih” potpisan je na tri godine (2+1). Anzulović je u prethodne dvije sezone uspješno vodio Šibenik, a mlađi je brat novog hrvatskog izbornika Dražena Anzulovića.

Naš novi trener za iduću sezonu, a nadamo se i dulje, je gospodin Vladimir Anzulović. Zahvaljujem se našem dosadašnjem treneru Ivici Skelinu na svemu što je napravio u zadnje dvije i pol godine, po pitanju stabilizacije, iskoraka i vraćanje publike na Gripe. Bio je užitak raditi s njim u ovom kratkom vremenu koliko sam u klubu. Želim mu sve najbolje u daljnjoj karijeri. Od danas kreće s radom naš novi trener, pred nama je razdoblje u kojem smatramo da možemo vidjeti pečat njegovog rada, u kojem kao klub možemo napraviti iskorak i pomak u rezultatskom i organizacijskom smjeru, kazao je direktor KK Split Maroje Bubalo uoči potpisivanja ugovora.

Vjerojatno neću biti prvi koji će reći da ulazak u ovu dvoranu izaziva respekt i obavezu. Zna se što je Split, što su obveze trenera Splita. Nadovezao bih se na direktora, siguran sam da sam od Skelina dobio spremnu momčad na koju ću probati dati nešto svog štiha, sve u smislu toga da pokušamo izvući što bolji rezultat. Moramo zadržati doticaj sa sredinom, imati bazu domaćih igrača, koju već i imamo, nadograditi je s karakternim i kvalitetnim pojačanjima, te napraviti dopadljivu igru koja će privući publiku. Želim da imamo pošteni pristup rada tako da uvijek možemo jedan drugome pogledati u lice. Split je ozbiljan klub koji neće dugo trpjeti besciljno lutanje s mladim igračima. Pokušat ću, kao i u Šibeniku, paralelno gurati mlade igrače i pobjeđivati što ne ide baš jedno uz drugo. No, to nije osnovni preduvjet, igrat će oni koji to zasluže, nema kod mene pretplate. Rano je još govoriti o pojačanjima, lista želja je još jako široka, a prvo moramo razgovarati s onima koje smo označili kao prioritete. Oni mlađi s treninzima nastavljaju već danas, a nakon ljetne pauze počet ćemo pripreme u prvoj polovici kolovoza. Ovo je iskorak i u mojoj karijeri, po pitanju organizacije kluba i igranja u dva natjecanja, domaćem i regionalnom, a nadam se da će biti i po pitanju rezultata, ali to će pokazati vrijeme, rekao je nakon potpisanog ugovora Vladimir Anzulović.