Vlasnici kafića i teretana najavljuju otvaranje objekata

0

Hrvatska i dalje bilježi pad broja novozaraženih koronavirusom. Zbog povoljnijeg epidemiološkog stanja Stožer je ublažio neke mjere. Od danas je dopušten sport na otvorenom i u bazenima, a u ponedjeljak se u škole vraćaju učenici od 5. do 8. razreda.

Blaže mjere nisu obuhvatile ugostitelje i vlasnike teretana koji zbog toga najavljuju sudske tužbe, a neki od njih idući tjedan – unatoč zabrani – namjeravaju otvoriti svoje lokale te teretane. Hrvoje Bujas iz Udruge glas poduzetnika najavljuje i prosvjede u srijedu u Zagrebu. UGP priprema veliku akciju u srijedu u Zagrebu, pozvat ćemo poduzetnike i obrtnike, ali i sve građane, kazao nam je Bujas.

Jelena Tabak predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja izjavila je za RD kako za sada nema informaciju da će se objekti otvoriti u Splitu. Ako će netko prosvjedovati i pokazati nezadovoljstvo može, ali u okviru epidemioloških mjera. Što se tiče Nacionalne udruge ugostitelja mi ne potičemo kršenje odluka Stožera koje su na snazi, kazala nam je Tabak.