Vođenje Grada Splita preuzeli zamjenici Jelena Hrgović i Nino Vela

0
Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Zamjenici splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović i Nino Vela održali su konferenciju za medije nakon objave zdravstvenog stanja splitskog gradonačelnika, Andre Krstulovića Opare. Objavili su da zajedno  preuzimaju vođenje Grada do povratka gradonačelnika te da će dati sve od sebe kako bi Grad Split nastavio normalno funkcionirati.

Kratko će vrijeme gradonačelnik biti odsutan i mi kao njegovi zamjenici preuzet ćemo sve dužnosti na sebe, koje je on obavljao, a resori su i ranije bili raspodijeljeni. Imamo redovne kolegije sa savjetnicima, jedan dio posla je bio vrlo uplaniran i nastavljamo naprijed kako smo i započeli. Imamo dobru volju i dobru vjeru u ovoj stvari i vjerujemo da će sve izići naprijed. Opara je ozbiljan čovjek, gradonačelnik i borac i zajedno smo uz njega i učinit ćemo sve da damo ljudsku potporu, ali i na terenu, da grad besprijekorno funkcionira. Prihvatili smo ozbiljno svoje dužnosti i u tom smislu nastavljamo tako i dalje, rekla je Jelena Hrgović.

Nešto ovakvo nitko ne može predvidjeti i to je jedan veliki izazov. Andro kao vodeći čovjek našeg tima, naš je gradonačelnik i s njim dogovaramo sve. Odmah smo dogovorili kako dalje i ovo smo prihvatili kao novo stanje, izazov, odgovornost. Jelena i ja smo imali usklađene aktivnosti i nastavljamo i dalje.  Veliki posao koji je Andro vukao moramo nas dvoje rasporediti, ali kako smo i dosad davali sve od sebe ćemo tako i dalje raditi kako najbolje znamo i umijemo. Nadamo se da će nam se naš Andro vrlo brzo priključiti, rekao je Nino Vela.