Vodimo te na skijanje u Obertauern!

0

Od tebe trebamo samo par “klikova” i putuješ na skijanje u austrijski Obertauern!

U siječnju te vodimo na skijanje u austrijski Obertauern. Na skijalištu Obertauern vladaju savršeni snježni uvjeti sa najvećom prisutnosti snijega od kraja studenog do početka svibnja! A ti putuješ u već tradicionalno hrvatskom tjednu u od 08. do 29. siječnja 2018.

Sve što trebaš je: poslati najluđu, najiskreniju i najzabavniju fotografiju na kojoj uživaš u snježnim radostima! Pronađi fotografije sa prošlih zimovanja i pošalji  ih na radio@radiodalmacija.hr i osvoji dva noćenja za dvije osobe sa polupansionom i dvije ski karte! Individualni dolazak o svom trošku. Dobitnika saznajemo 19. studenog.

A sad pronađi fotografije i ŠALJI za Obertauern jer…

Obertauern – Mi smo snijeg!

Siguran snijeg šest mjeseci u zimskom sportskom odredištu na najvišoj nadmorskoj visini u pokrajini Salzburg.

Pedeset nijansi bijele“ bio bi lijep naslov uspješnice, koju Obertauern, zimsko hit-odredište savezne pokrajine Salzburg, piše već godinama.
U svim varijacijama od pršića do firna, starog zrnatog snijega,
od pahuljastog do kompaktnog, snježna raskoš ima glavnu ulogu
u izuzetno dugoj zimi na Obertauernu. Od ranog početka sezone
u studenom do skijanja na suncu početkom svibnja,
gosti zimske sezone na Obertauernu razmaženi dobrim snijegom mogu se pouzdati u dobre uvjete na stazama

Obertauern svoj ugled austrijske skijaške metropole zahvaljuje savršenom položaju usred planinskog masiva, koji središte mjesta okružuje sa 100 kilometara skijaških staza. Poznata kružna transverzala Tauerna omogućava obilazak cijelog Obertauerna po rubu snježne kotline. Zahtjevna tura „Super Seven“ uključuje sedam najviših vrhova do kojih se može doći skijaškim liftovima i na skijama.

Taj užitak u snijegu, koji uključuje i fantastične poglede, pruža se do 2.313 metara nadmorske visine. Skijaški autobusi ili automobili u Obertauernu mogu ostati u garaži, jer u svakoj točki mjesta vrijedi načelo „ski in ski out“, skijaške staze udaljene su samo nekoliko koraka od kućnih vrata. Na 26 suvremenih žičara i liftova čak niti vikendom nema čekanja. Za suh snijeg poznat kao „champagne powder“ nije potrebno ići preko oceana, kristali leda suhi poput finog praha skijašima i freeriderima u Obertauernu već od kraja studenog omogućuju savršene dane na skijama. Oni koji traže posebne izazove neka se oprobaju na stazi Gamsleiten II s nagibom od 45°, jednoj od najstrmijih staza s hupserima u Alpama.

Skijanjem na suncu uz prvoklasne uvjete na snijegu ljubitelji zimskih sportova mogu se oprostiti od duge skijaške sezone u Obertauernu tijekom „Sun and Fun“ tjedana od 7. travnja do 1. svibnja 2018. Skijaške kolibe otvorene su do početka svibnja. Osim toga dostupno je mnogo privlačnih aranžmana.