Vrsaljko i Lovren na pressici u Sočiju, Lovren novinaru: ‘Nemoj me zaj…..’

0

Dejan Lovren i Šime Vrsaljko održali su press-konferenciju u Sočiju uoči četvrtfinalne utakmice Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Rusije koja se igra u subotu s početkom u 20:00 sati.

Prvo pitanje bilo je za slavljenika Lovrena koji je ovog četvrtka proslavio 29. rođendan da opiše iskustvo u reprezentaciji i na velikom turniru. Niste bili u Francuskoj, pitali su novinari.

“Mogu reći da je to bio rollercoster. Najviše mi je bilo žao što sam preskočio Euro u Francuskoj. Okrećem se prema naprijed, nadam se možemo napraviti lijepu priču ovdje.”

Ruske kompanije pomogle su hrvatskoj tvrtki Agrokoru. Možete li to prokometirati?

Lovren: “Mislim da to nije pitanje za nas. Agrokor je u padu, a mi smo u usponu.”
Vrsaljko: “Ne znam što bih odgovorio, to nema veze s nogometom.”

Hrvatska je prije 20 godina osvojila broncu. Možete li ponoviti taj rezultat?
“Naravno da respektiramo generaciju 1998. Oni su napravili najveći uspjeh. To je uvijek bio teret generacijama koje su dolazile poslije njih. Nitko ih nije nadvisio, ali ja čvrsto vjerujem da možemo bolje od njih”, smatra Lovren.

Mislite li da su obrambeni igrači podcijenjeni? Stalno se hvale napadači i veznjaci.
“Mislim da je to normalno da će vezni igrači i napadači dobiti veći publicitet. Nama je najvažnije da odradimo svoj posao kako treba, da je izbornik zadovoljan”, kaže Lovren.

U Sočiju je jako vruće. Kako to na vas utječe. I možete li prokomentirati slabiju partiju protiv Danske?

“Protiv Danske nije bila utakmica lijepa za oko. Takvom igrom i utakmicama se ostvaraju uspjesi. Vruće je, ali kako nama tako i njima. Moramo izdržati”, kazao je Vrsaljko.

Protiv Danske niste odigrali kao u skupini, bila je konstatacija jednog od novinara na koju se Lovren naljutio.

“Kakvo je to pitanje!? Nemoj me zaj…..Ljuti me to, što vi očekujete, igrali smo onoliko koliko je dovoljno. Ni Brazil ne igra svaku utakmicu sjajno” reekao je Lovren i opsovao usred press konferencije.

Može li vas Rusija iznenaditi?

“Svaka ekipa nas može iznenaditi, ali imamo dovoljno iskustvo da se svakome možemo prilagoditi. Očekujemo čvrstu utakmicu, ali mi smo spremni na sve”, zaključio je Lovren.