WTA Croatia Bol Open: Lukas i Mrdeža idu dalje

0

Glavna priča drugog dana WTA 125k turnira u Bolu je – Lukas. Ali ne Feliks, direktor je sve sa smiješkom promatrao s tribina, ali na Centralnom terenu Bluesun teniskog centra u glavnoj je ulozi bila njegova sestra Tena.

Malo je tko očekivao da će proći izrazito dobru Španjolku moldavskih korijena Alionu Bolsovu, no protiv sedme nositeljice Tena je igrala briljantno te se plasirala u drugo kolo pobijedivši 6:4, 6:2.

Rezultatski uvjerljivo, glatko, ali malo je i Tena “zatitrala” kod vodstva 3:0 u drugom setu…

Iskreno, bilo mi je jako teško igrati nakon deset poraza. Ali evo, odigrala sam doista jako dobro i stigla konačno do prve pobjede u sezoni. Istina je da samo kod vodstva 3:0 u drugom setu počela razmišljati u stilu “ajme, što ako pobijedim“, ali osjećala sam se dobro i stigla do te toliko željene prve pobjede u sezoni“, rekla je Tena.

Ovaj trijumf posvetila je jednoj dragoj osobi.

Prije tjedan dana umrla mi je baka, ova je pobjeda za nju“, kazala je Tena spustivši pogled prema dolje, dok su se oči punile suzama, a grlo stezalo.

Tena će u drugom kolu igrati protiv Rumunjke Irine Bare (122.) koja je sa 6:4, 4:6, 7:5 pobijedila Poljakinju Katarinu Kawu.

U drugo je kolo prošla i Tereza Mrdeža koja je sa 6:1, 6:2 bila bolja od osme nositeljice, Mađarice Timee Baboš.

Rekla sam da će ovo biti moja sezona i toga se držim. Igram jako dobro ove sezone, neki mi je osnovni cilj da uđem u 200, vjerujem da vrijedim toliko“, rekla je Mrdeža.

Zadovoljna je jako odrađenim poslom u prvom kolu.

Prvi meč na Centralnom terenu, drukčiji uvjeti, bilo se bitno prilagoditi. Ovdje mi je baš lijepo igrati, obožavam ovo podneblje, super mi je organizacijski i svaka čast Feliksu kako je odradio ovaj turnir u ovim okolnostima“, zaključila je Mrdeža.

Treća hrvatska predstavnica drugog dana Jana Fett je ipak zaustavljena, bolja od nje je sa 6:3, 6:3 bila peta nositeljica, Talijanka Sara Errani.