WTA se vraća u Bol!

0
Foto: Hina/ Tomislav Pavlek

Bol na Braču bit će nakon 13 godina opet poprište jednog WTA turnira. U prvom tjednu lipnja 2016. održat će se challenger iz WTA 125K serije.

Nakon gašenja Croatian Ladies Opena, WTA turnira na kojem su u deset godina postojanja u prvom tjednu svibnja nastupile i neke od najvećih teniskih zvijezda poput Kim Clijsters, Amelie Mauresmo, Ive Majoli, Vere Zvonarjeve, Elene Dementjeve i Ane Kurnjikove, u Bolu je posljednjih godina Feliks Lukas pokrenuo seriju ITF Futures turnira. Došlo je vrijeme za novi iskorak.

Nakon 13 godina vratili smo Hrvatsku u WTA kalendar, i to u najboljem mogućem slobodnom terminu – u drugom tjednu Roland Garrosa. Radi se o turniru serije 125K koju je WTA uveo 2012. (s nagradnim fondom od 115.000 $ i 160 WTA bodova za pobjednicu) s namjerom da popuni kalendar i djevojkama ulazak u Top 100 učini što bržim i bezbolnijim, izjavio je direktor turnira Feliks Lukas.

Bol je izabran u jakoj konkurenciji, najviše su se za ovaj termin zalagale Francuska i Kina. Izabran je zbog prijašnjih WTA turnira, ali i uzorne organizacije najveće serije Futuresa u Europi proteklih godina. Turnir dolazi u idealnom terminu za hrvatske tenisačice jer ih je nekoliko na rubu Top 100 pa je ovo idealna prilika da povećamo njihov broj u tom elitnom društvu. U sljedećih deset godina mogli bismo na ovom turniru imati velik broj hrvatskih igračica, dodao je Lukas.

Budite sigurni da će ovo biti najbolje organiziran turnir iz WTA 125K serije. Ponajviše zbog lokacije, blizine Pariza od kojeg je Split udaljen tek sat i pol vremena leta, pa će mnoge igračice koje budu eliminirane u prvom tjednu Roland Garrosa doći u Bol. Možda čak i Ana Ivanović ili Venus Williams. Bol ima svoju privlačnost, zaista očekujem sve najbolje!, zaključio je Lukas.