Yuri Cortez u Splitu

0

Fotoreporter meksičkog dopisništva Agence France-Presse (AFP), Salvadorac Yuri Cortez, kojeg su hrvatski nogometaši srušili prilikom slavlja nakon postignutog gola protiv Engleske na nedavnom svjetskom prvenstvu u Rusiji, posjetio je Split.

Cortez je s obitelji na sedmodnevni odmor u Hrvatsku došao na poziv Hrvatske turističke zajednice (HTZ). Prije Splita posjetio je Zagreb i Dubrovnik, a još će obići Šibenik, Zadar, Opatiju, Rovinj i Pulu te Nacionalni park Kornati ili Park prirode Telašćica.
Cortez je prilikom obilaska Splita uživao u kulturno- prirodnim ljepotama i gastronomskim specijalitetima, a svoje dojmove prenijeti će i putem društvenih mreža gdje ga prati preko 25.000 ljudi.
‘U potpunosti sam zadovoljan svojim boravkom Splitu. Posebno me se dojmio veliki broj turista u gradu Splitu i gostoprimstvo domaćeg stanovništva. Definitivno grad Split je mjesto koje treba posjetiti i koje ću preporučiti te ću i sam biti u funkciji ambasadora hrvatskog turizma. Nakon našeg obilaska vidim prostor za daljni razvoj turizma na ovom području’ izjavio je Cortez.

Dobrodošlicu su mu poželjeli i direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Joško Stella i direktorica Turističke zajednice grada Splita, Alijana Vukšić.

Cortez je 53-godišnji fotoreporter i voditelj meksičkog dopisništva AFP-a, treće najveće novinske agencije na svijetu. U profesionalnoj karijeri je osim sportskih natjecanja fotografirao i prirodne katastrofe, humanitarne krize, te scene ratišta diljem svijeta. U središte svjetske javnosti došao je nakon utakmice polufinala svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, kada su hrvatski nogometaši prilikom slavlja pogotka protiv Engleske pali na njega. Cortez je nastavio fotografirati igrače, koji su mu se potom ispričali i pomogli mu da ustane.