“Za naše male genijalce”

0
Foto: PR

Nova računala za osnovne škole Splitsko – Dalmatinske županije 

Hrvatska elektroprivreda je  u sklopu  akcije „Za naše male genijalce“ donirala 19 novih računala osnovnim školama s područja Splitsko-dalmatinske županije: Osnovnoj školi Ivana Duknovića iz Marine (Područna škola Blizna), Osnovnoj školi „Josip Pupačić“ iz Omiša (Područna škola Kučiće), Osnovnoj školi „1. listopada 1942.“ iz Omiša (Područna škola Gata), Osnovnoj školi „Dr. fra Karlo Balić“ iz Šestanovca, Osnovnoj školi „Josip Vergilij Perić“ iz Imotskog te Centru za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ iz Splita. 

U ovogodišnjem ciklusu HEP će u sklopu akcije „Za naše male genijalce“ donirati ukupno 100 novih računala za 29 osnovnih škola u Hrvatskoj. Izabrane su škole s najboljim kreativnim uratkom, a da pri tome imaju velik broj učenika po računalu odnosno neadekvatnu i dotrajalu računalnu opremu

Direktor Sektora za tržišnu i marketinšku strategiju HEP-a Krešimir Tomasović izjavio je : Ponosni smo što ovom, već tradicionalnom akcijom, doprinosimo hrvatskom obrazovnom sustavu i našim najmlađima, sadašnjim i budućim genijalcima te omogućavamo suvremeniji pristup nastavnim sadržajima. Drago nam je što je ove godine iznimno velik odziv škola, učenika i njihovih nastavnika, koji su na kreativan i originalan način snimili video radove, objasnili zašto su im potrebna nova računala te predstavili kvalitete svoje škole i posebnosti kraja iz kojega dolaze“.