Za vikend policija u akciji na cestama

0
Foto: PU SD

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama i tijekom ovog vikenda policija nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti nadzora cestovnog prometa usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, priopćila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Naime, grubo kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja uz alkohol, nekorištenje sigurnosnih elemenata kao što je pojas na svim sjedalima i zaštitna kaciga na motociklima uz pojavu distrakcija u cestovnom prometu – odvlačenje pažnje od prometne situacije kao što je korištenje mobitela vozača ili pješaka za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu. Aktivnosti će se također usmjeriti i na ponavljače teških prekršaja u prometu tzv. “recidivista“.

Policija poziva sve sudionike u prometu da poštuju prometna pravila, da ne konzumiraju alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje, te da prilagode brzinu svojih vozila uvjetima i stanju na cestama, kako bi na taj način utjecali na povećanje vlastite sigurnosti, ali i sigurnosti svih sudionika u prometu.

Prilikom sudjelovanja u prometu pazite na sebe i druge!