Zabijelila se Dalmacija

0

Slab snijeg pada u Splitu no ne zadržava se na kolniku.

Sve dežurne službe u gradu su spremne za najavljene vremenske neprilike. Dogradonačelnik Nino Vela potvrdio nam je kako su ceste protekle noći posute u noći na nedjelju oko 3.30. Posute su ceste u istočnom dijelu grada prema Žrnovnici, gradske ulice, ali i prometnice kojom se kreće Splitski polumaraton.

Vela očekuje više problema s ledom, no situacija je kaže pod kontrolom i ponavlja da će službe učiniti sve da se nastava u školama i program u vrtićima normalno odvija. Dodajmo kako će se oko 13 sastati Stožer civilne zaštite grada Splita.

Snijeg je pao i na jugu Dalmacije, no sve ceste na području Dubrovačko-neretvanske županije su prohodne, potvrdio nam je Pavo Pulitika voditelj stožera zimske službe. Snijega ima u Konavlima, na Pelješcu i dolini Neretve. Sedam osam ekipa je na terenu.

Snijega ima i u Šibensko-kninske županije. Posipaju se i čiste ceste od Knina do Drniša. Na području Zadarske županije najteža situacija je u Gračacu. Načelnica općine Nataša Turbić potvrdila nam je da imaju problema u opskrbi hrane i lijekova, a brojna sela su odsječena. Na terenu je vojska, pomaže policija i Gorska služba spašavanja. Ljudi ne mogu pristupiti ni do životinja.