Zadar protiv Cibone za plasman u finale Kupa

0

Polufinalni je dan košarkaškog Kupa Krešimir Ćosić. Trećeg dana završnog turnira u Zadru u 17 sati će igrati Cedevita i Zabok, a u 19.30 Zadar i Cibona. Finale je u subotu u 18 sati.

Zadar je nakon uvjerljive pobjede protiv Sonik Puntamike (104:61) u prilici i četvrti put ove sezone dobiti Cibonu koja je svladala Škrljevo (80:72).

Svaka utakmica s Cibonom je teška, svaka je priča za sebe. Respektiram njihovu kvalitetu, a toliko su iskusni da mogu ovu utakmicu odigrati bolje nego što je to bio slučaj u našim prethodnim susretima koji su ipak imali manji ulog nego što ga nosi plasman u finale Kupa. To su natjecatelji, momci koji su puno toga prošli, Žorić, Tomas, Rozić… Zato smo oprezni, ali i izuzetno motivirani. Imamo malu prednost u sjajnom okruženju, atmosferi koja će biti na tribinama, ali niti jednog trenutka ne razmišljamo da je put do priželjkivanog finala lagan. Moramo odigrati veliku utakmicu, rekao je trener Zadra Aramis Naglić.

Imao sam prilike više puta osjetiti taj ambijent dok sam vodio Zadar. Sad sam na drugoj strani, ali što bi vrijedilo bez toga. Dao Bog da je u svakoj dvorani u Hrvatskoj atmosfera kao u Zadru, onda sigurno košarka ne bi bila tu gdje je. Svaka utakmica nosi svoje zamke, sigurno će i s jedne i s druge strane biti određenih iznenađenja i varijanti, pa ćemo vidjeti tko će u finale, kazao je trener Cibone Ante Nazor.