Zadar dočekuje Krku bez većine navijača

0
Foto: KK Zadar facebook

Zadar u 19 sati u dvorani Krešimir Ćosić igra ključnu utakmicu za ostanak u ABA ligi s Krkom. Zbog ispada navijača na utakmici s Partizanom, zatvorene su tri četvrtine tribina.

Prijašnje kazne, a zadnja je bila pražnjenje jedne teleskop tribine i financijska čestitka od 3.500,00 eura, su putokaz kojim ide ABA liga. Želi se razvijati i ima nultu stopu tolerancije prema ispadima kakvi se pojavljuju na utakmicama, pogotovo s klubovima iz Srbije. Radi Eurolige prema kojoj imaju protočnost, ne mogu tolerirati takve vrste ispada i navijanja. Potvrđena nam je kazna zatvaranja oko tri četvrtine dvorane s obustavom prodaje karata. To je i logično jer preostali kapacitet otprilike odgovara broju godišnjih i polugodišnjih iskaznica, iskaznica škole košarke i sponzora. Uz dodatak financijske čestitke od 5 tisuća eura, kazao je direktor KK Zadar Željko Žilavec.

Ne krijemo da je to jedna od najbitnijih utakmica ove sezone. I upravo sad ostajemo bez podrške većeg dijela gledatelja. Nisam pobornik kažnjavanja, pobornik sam više razgovora, ukazivanja. Mislim da treba s pojedincima raditi i razgovarati. Mi smo otvoreni za suradnju s navijačima. Ne apostrofiram nikoga, ni bilo koju navijačku udrugu ni slično. Radi se o pojedincima ili sitnim grupama koje se iz meni nepoznatih razloga koriste parolama čiji sadržaj nije primjeren uopće, a kamoli na sportskim terenima, dodao je Žilavec.

Uputio bih ispriku svim onim navijačima koji korektno bodre ovaj klub i na svaku utakmicu dolaze otvorenog srca te navijaju. Isprika svima koji će svoja redovna mjesta morati zamijeniti onima koja su otvorena za ovu utakmicu. Žao mi je sto se njih kažnjava i stavlja rame uz rame s prethodno spomenutim pojedincima. Ali kazna je obvezujuća za sve i klub je mora ispuniti, zaključio je Žilavec.

Ovo je možda i najvažnija utakmica ove sezone. Tu nema nikakve dileme. Respektiram protivnika, igraju čvrsto i imaju veliku rotaciju igrača. Ali mi moramo misliti na sebe i bez obzira na uvjete odgovoriti adekvatno na terenu. I pobijediti, to je najbitnije. Za to će nam trebati maksimalan napor, zalaganje i zajedništvo. U zadnje dvije domaće utakmice, s Partizanom i Zabokom, pokazali smo određeni napredak. Sad trebamo tražiti još jedan korak dalje, nastojati potvrditi autoritet nad Krkom na domaćem terenu, najavio je trener Ante Nazor.

Oni znaju već u prvoj četvrtini izrotirati svih 12 igrača. Vratio se Jošilo, Mavra je dosta toga dobio u svoje ruke, i Balažić nakon pauze reagira vrlo dobro. Tu su i Lalić, Lapornik, koji imaju i znanje i petlju. Bratož koji je nominalno prvi playmaker. Sigurno nas ne čeka lagan posao. Jako respektiram tu ekipu. Zadnje mjesto ne govori o njihovoj kvaliteti. Sigurno će doći ovdje na život ili smrt, moramo biti spremni na to i imati na sve odgovor, istaknuo je Nazor.

Nemam baš neko iskustvo u Zadru pred zatvorenim tribinama. Teren će biti presudan i fokusiran sam jako na to. Ne treba na momke stvarati dodatni pritisak. Sve je stvar pristupa. Može se suziti obruč kad su takve utakmice, imamo iskustva s tim. Može protivnik pogoditi neke teške šuteve. Ali ako je pristup da ćemo odigrati obranu najbolje što možemo, prikazati timsku igru kao protiv Partizana, onda će taj pritisak biti dobar. To je kao strah. Ako te pozove na oprez i ti se mobiliziraš, onda je strah dobar. Ako te odvede u paniku, onda je loš. Na nama je kako ćemo raspodijeliti uloge i zadatke, tu je ključ, smatra Nazor.