Zadar dočekuje MZT u kvalifikacijama za ABA ligu

0
Foto: KK Zadar facebook

Zadar u 17 sati u dvorani Krešimir Ćosić igra prvu utakmicu kvalifikacija za ABA ligu protiv makedonske momčadi MZT Skopje Aerodrom.

Igrat će se do dvije pobjede. Uzvrat je u utorak 23. travnja u Skopju, a eventualna majstorica na rasporedu je u utorak 30. travnja u Zadru.

Očekujemo pobjedu. Bilo bi licemjerno reći bilo što drugo. Pripremamo se za to već neko vrijeme. Opća je mobilizacija, motiva neće nedostajati. Imamo svoje adute i svoje prednosti. Moramo ih zdušno, zajednički, agresivno nastojati prenijeti na teren i iskoristiti te prednosti protiv protivnika kojeg izuzetno respektiram. Momčad je kompletna, Božić se vratio iako mu nedostaje energije. Imamo tekuće probleme, ali se nadam da će svi biti maksimalno spremni, mobilizirani i motivirani za ovu utakmicu, rekao je trener Zadra Ante Nazor. Naglasio je kako ne razmišlja o uzvratu u Skopju nego je fokusiran na prvi dvoboj s MZT-om.

Koja momčad bolje diše? Čitao sam studije dok sam radio tamo. Skopje ima najneugodniji zrak po pluća čovjeka u Europi što se tiče industrije i zagađenosti. Ovdje je s Velebita i s Mediterana puno bolji zrak pa oni ne bi smjeli disati bolje nego mi, ha, ha. Šalu na stranu, oni su dobar, organiziran klub. Nosim ugodna iskustva, imaju jako dobre uvjete za rad, financijsku stabilnost. Dogodilo im se da su ispali iz ABA lige. Sad se pokušavaju vratiti, nadam se da u tome neće uspjeti preko naših leđa. Dobar su klub, napravili su iskorak u odnosu na ostale sudionike 2. ABA lige osim prvaka Primorske. S pravom su tu, ali mi moramo imati odgovor na sve, dodao je Nazor.

Teško je staviti fokus na određene igrače iako neki odskaču. Mogu igrati s desetoricom, u užoj rotaciji im je 8 igrača. Popunjeni su i imaju alternacije na svim pozicijama. Često se dogodi da ta alternacija pokaže više od startera. Moramo obratiti pažnju na sve, zaključio je Nazor.

Zadar je odlična momčad s kvalitetnim pojedincima, koji imaju veliko iskustvo. Utakmica nam dolazi u nezgodnom trenutku, usred NBA-ritma. Ali vjerujem da svi moji igrači znaju važnost ovog dvoboja i da će dati i više od maksimuma, kako u napadu tako i u obrani. Samo uz takav borbeni pristup se možemo nadati pozitivnom ishodu na gostovanju kod momčadi poput Zadra, izjavio je trener MZT Skopje Aerodroma Đorđi Kočov.