Zadar gost Cedevite

0
Foto: facebook

Cedevita u 19 sati dočekuje Zadar u derbiju 11. kola A-1 Hrvatske lige košarkaša. Izravni je to dvoboj dva od tri hrvatska kluba koji (uz Cibonu) paralelno igraju i ABA ligu.

Moramo se što bolje pripremiti za Zadar u ovom kratkom vremenu i dobiti utakmicu. Bit će teško jer smo u proteklom tjednu imali tri teška gostovanja, a oni ipak ne igraju u takvom ritmu. Nadam se da ćemo to odraditi pozitivno za nas, izjavio je igrač Cedevite ponikao u Splitu Toni Katić.

Zadar igra dobru košarku. Poletan je, dobro trče. Trebat će dosta energije da bi se to spriječilo. Sastav će biti kao protiv Cibone, miks prve i druge ekipe. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i osvojiti dva boda, kazao je trener Cedevite Veljko Mršić.

Svaka dva-tri dana igramo, nema puno vremena za odmor i pripremu. Njima je pauza u Eurokupu ovaj tjedan pa nemaju razloga odmarati glavne igrače. Oni su favoriti, a na nama je da se borimo. Kolektivnom obranom i s malo više pameti u napadu možemo im donekle parirati. Nadam se da ćemo to i napraviti i da ćemo pružiti dostojan otpor, rekao je trener Zadra Neven Plantak.

Nije nam potrebna posebna motivacija za ovu utakmicu, svi znamo što se dogodilo zadnji put u Zagrebu (8. listopada u 4. kolu ABA lige bilo je 120:62, što je najteži poraz Zadra u povijesti kluba, op.a.). Očekujemo njihov najjači sastav, mi vodimo u Zagreb sve raspoložive igrače i idemo se potući na terenu. Pozivam navijače da nas podrže u Zagrebu, ova ekipa se neće predati i dat ćemo svoj maksimum, zaključio je igrač Zadra Mislav Brzoja.