Zadar nadigrao Metalac

0
Foto: Hina/ mm

Zadar je u 22. kolu ABA lige ostvario 10. pobjedu nadigravši Metalac iz Valjeva s 88:72. Zadarski su košarkaši tako ostali u borbi za 5. mjesto.

Domaći parket Zadar je iskoristio na najbolji način. Prva četiri poena na utakmici, doduše, postigli su gosti iz Valjeva, ali je Zadar od 7:6 napravio 14:0 za 21:6 i priči je već tada bio kraj. Boris Barać je tricom u zadnjoj minuti druge četvrtine digao prednost na 20 poena razlike, 49:29. U trećoj su četvrtini tricama Domagoja Bošnjaka i Ivana Ramljaka Zadar otišao i na plus 24, 69:44, da bi tek u zadnje četiri minute gosti donekle ublažili poraz. Čak šest igrača Zadra ubacilo je dvoznamenkast broj koševa, a najviše dva IvanaRamljak 14, Marinković 12. S druge je strane Nikola Jevtović ubacio 22. Zadar je pogodio čak 14 od 25 pokušaja trice, Metalac tek 5 od 21.

Čestitam mojim momcima. Vrlo bitna pobjeda za nas da izbjegnemo komplikacije oko opstanka u ABA ligi. Bili smo koncentrirani i borbeni i u ranoj fazi utakmice stekli prednost. Protivniku su nedostajala dva važna igrača u vanjskoj liniji, to smo iskoristili jačim pritiskom i na najbolji mogući način završili utakmicu, rekao je trener Zadra Ante Nazor.