Zadar nesretno izgubio u Beogradu

0

Zadar je bio nadomak iznenađenja, ali je Partizan u Beogradu slavio s 87:86 u posljednjoj utakmici 23. kola ABA lige. Maj Kovačević je promašio tricu za pobjedu.

Upravo je Slovenac Zadru donio priliku za trijumf. Zabio je Kovačević dvije trice u posljednjoj minuti, ona druga donijela je Zadru 86:85 samo 11 sekundi prije kraja. Ali zaboravili su Zadrani u obrani na Uroša Lukovića, koji je pet sekundi prije kraja zakucao za 87:86. Zadrani su ostali bez time-outa pa su loptu izveli ispod svog koša, uspjeli su je na vrijeme prebaciti do Kovačevića, koji je ostao sam na trici, ali nije pogodio. Barać s 27 i Kovačević s 15 poena bili su najefikasniji kod Zadra, Birčević s 26 i Luković s 21 kod Partizana.

Ovdje smo se došli boriti i pokazati agresivnost. Bili smo dosta dobri na obje strane terena. Žao mi je što se na kraju nije nama poklopilo, to nam se već događalo ove sezone. Ali dokazali smo da naša pozicija na ljestvici nije realna, napravit ćemo sve da se dignemo u sljedećim utakmicama. Sve šuteve smo momčadski odradili, pravovremenim blokovima i dodavanjima, a ja se uvijek na šut dignem sa samopouzdanjem da ću pogoditi jer znam da su to moji šutevi. Ovaj zadnji nije ušao, šteta, rekao je nesuđeni junak Zadra Maj Kovačević.

Čestitam Partizanu na pobjedi. Nismo iskoristili izostanak nekolicine njihovih igrača, što nam je olakšalo posao. Ali da bi se dobilo Partizana u Beogradu treba biti nešto čvršći nego što smo mi bili večeras. Oba centra su prilično rano ušli u probleme s prekršajima, a učinili smo i dosta nepotrebnih grešaka – promašenih zicera, koraka – i dozvolili igračima Partizana priličan broj lakih poena u trenucima kada to nismo smjeli. Izuzetno mi je žao zbog ove utakmice jer našoj momčadi treba jedna ovakva pobjeda da bi stvari kliknule i da smo dobili Partizan sve bi krenulo drugim putem. Ovako ćemo se i dalje boriti i mučiti do kraja, ali ne mislim odustati, iz utakmice u utakmicu želim da pokažemo više. Ne kažem da smo odigrali sjajno, mogli smo i bolje, ali nažalost propustili smo jednu prekrasnu priliku, rekao je trener Zadra Aramis Naglić.

Zadar tako ostaje na začelju sa 7 pobjeda koliko imaju još i Mornar i Krka. Zadar će u sljedećem kolu u srijedu igrati s Cibonom na Višnjiku, što je jedna od posljednjih prilika za bijeg s dna. Do kraja ABA lige Zadar će još gostovati u Skopju kod Karpoš Sokola, te dočekati Olimpiju. Za rasplet je važan i subotnji susret Krka-Mornar. Zadrani će navijati za Slovence jer s njima imaju 0-2, a s Crnogorcima 2-0 u međusobnim susretima.