Zadar: Od ponedjeljka s radom počinje punkt za cijepljenje u ŠRC Višnjik

0
Foto: pixabay.com

Od ponedjeljka 1. ožujka počinje s radom punkt za cijepljenje u ŠRC Višnjik, a liječnici obiteljske medicine prijavljuju svoje pacijente putem linka koji su dobili od Zavoda za javno zdravstvo.

Svaki termin slobodan je za dvije osobe, a predviđen broj cijepljenja tijekom jednog dana uz ovakav raspored je ukupno 200 pacijenata na dan. Punkt će biti otvoren od ponedjeljaka do petka od 9h do 13h i od 15h do 19 h , a prema potrebi i dostupnosti cjepiva radno vrijeme se može i mijenjati.

Na punktu će osim liječnika obiteljske medicine raditi i tim Zavoda za javno zdravstvo Zadar koji će biti administrativna i stručna pomoć. Cijepljenje će se provoditi sa trenutno dostupnim cjepivima (prema sadašnjim informacijama u prva dva tjedna biti će na raspolaganju Pfizer i Astra Zeneca) , a cijepit će se sve osobe koje Pema Planu provođenja cijepljenja protiv bolesti COVID-19 pripadaju drugoj fazi tj. osobe starije od 80 godina, osobe od 65 do 79 godina, te odrasle osobe visokog rizika mlađe od 65 godina i osobe umjerenog rizika.

Osobe koje nemaju prebivalište u Zadarskoj županiji, a nalaze se u našoj županiji biti će prijavljene na PUNKT od strane djelatnika Zavoda za javno zdravstvo Zadar ili naručene na cijepljenje u Zavodu (Ulica Ljudevita Posavskog 7a). Iste osobe se mogu prijavit na broj telefona 023/ 643 -377.