Zadar: Pritvoreni zbog niza prometnih prekršaja

0
Foto: policija.gov.hr

U  Ulici Franka Lisice u Zadru policijski službenici Policijske postaje Zadar kasno sinoć zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 28-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 0,68 g/kg te je odbio ponuđeno testiranje na prisutnost droge u organizmu.

Daljnjim postupanjem je utvrđeno kako upravlja vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog ranije prikupljenih negativnih bodova.

Vozač je uhićen je i doveden u prostorije policije, te je uz optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja jučer doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu  je nakon saslušanja određena mjera zadržavanja u zatvoru.

U Ulici Franka Lisice policijski službenici Postaje prometne policije Zadar  iza ponoći zaustavili su automobil koprivničkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 54-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 2,04 g/kg.

Vozač je uhićen je i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Uz optužni prijedlog zbog počinjenog prometnog prekršaja jučer je doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru doveden je i 39-godišnjak, kojeg su u nadzoru prometa zaustavili policijski službenici Policijske postaje Zadar u srijedu uza 21 sat u Ninu,  dok je upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka.

Kontrolom vozača utvrđeno je kako upravlja automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, a odbio je i ponuđen test na prisutnost droge u organizmu.

Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije. Nakon saslušanja na nadležnom sudu u Zadru, određena mu je mjera zadržavanja u zatvoru.