Zadar: Puljić pozvao na milosrđe

0
Foto: foto HINA / mm

Na svečanom božićnom misnom slavlju u Katedrali sv. Stošije u Zadru, zadarski nadbiskup Želimir Puljić pozvao je na milosrđe na zemlji opterećenoj nepravdama, grijehom i ratovima – kao i u doba kad se Isus rodio.

Pred nama je jubilarna Godina milosrđa u kojoj imamo častan zadatak i obvezu pronositi svijetom vjeru koju je Isus svojim rođenjem zapalio u srcima ljudi. Jer, njegov dolazak među nas najsvjetliji je događaj ljudske povijest. Tada su na zemlju, koja je opterećena nepravdama, grijehom, sukobima i ratovima, sišli ljubav, istina, pravednost i svetost“, naglasio je u božićnoj poruci nadbiskup Puljić.  Podsjetio je da je i papa Franjo pozvao na duhovna i tjelesna milosrđa u nadolazećoj godini.

On poziva da se približimo onima na rubu, na periferiji, i pružimo im svoje prijateljstvo, toplinu i potporu. Dapače, on moli neka njihov plač postane našim vapajem kako bismo noseći im utjehu i solidarnost porušili ove barijere ravnodušnosti, licemjerja i egoizma koji vladaju svijetom. Neka naš hod kroz ovo milosno razdoblje Godine milosrđa bude praćen osobitim djelima milosrđa kako bismo zaslužili njegovu milost i njegovo oproštenje“, rekao je Puljić.